The Bastard accessoires

Om het gebruik van een kamado keramische barbecue makkelijker te maken zijn diverse kamado accessoires van The Bastard beschikbaar. Lees meer

Filter

Resultaat 1–12 van de 33 resultaten wordt getoond

The Bastard kamado accessoires starterset

Forest Outdoor is Serious Dealer van The Bastard. Vanwege het Premium dealerschap met The Bastard BBQ’s worden een aantal kamado’s, waaronder de Urban XL Complete, nu geleverd inclusief gratis starterset. The Bastard starterset, bestaande uit Rookhout OakFire Starterskookboek en Half Moon Drip Pan(C). Dankzij de starterset The Bastard kan je direct serieus aan de slag met een kamado van The Bastard!

The Bastard kamado accessoires tips

Vul het houtskool maximaal, tot de rand van de vuurbox. Steek de houtskool bij voorkeur aan met een brikettenstarter, zoals de one minute lighter. Aanmaakblokjes zijn ook geschikt, maar alleen als ze van natuurlijk materiaal zijn.

Een keramische barbecue kan erg heet worden. Als de deksel ineens opent, kan er een steekvlam ontstaan. Gebruik daarom altijd barbecue handschoenen. Open de deksel een klein beetje en met gestrekte arm. Zo kan er eerst zuurstof bij het vuur komen en voorkom je een steekvlam. Gebruik bij langzame garing op een lage temperatuur altijd een plate setter. Met de Pizza Stone maak je van je kamado een hoogwaardige steenoven.

Verwijder regelmatig met een poker de as onderin de kamado. Wil je dat de kamado echt op z’n mooist blijft? Dek hem dan toe met een regenhoes.