The Bastard accessoires

Om het gebruik van een kamado keramische barbecue makkelijker te maken zijn diverse accessoires beschikbaar. Forest Outdoor beschikt over een ruim assortiment van The Bastard accessoires. Lees meer

Filter

Resultaat 1–12 van de 61 resultaten wordt getoond

Gebruik goede kwaliteit houtskool met grote stukken, zodat de kamado niet verstikt raakt. Vul hem maximaal tot de rand van de vuurbox. Steek de houtskool bij voorkeur aan met een brikettenstarter, zoals de one minute lighter. Je kunt ook aanmaakblokjes gebruiken, maar alleen als ze van natuurlijk materiaal zijn.

Een keramische barbecue kan erg heet worden. Als je de deksel ineens opent, kan er een steekvlam ontstaan. Gebruik daarom altijd barbecue handschoenen. Als je de deksel optilt, doe dat eerst een klein beetje en met gestrekte arm. Zo kan er eerst zuurstof bij het vuur komen en voorkom je een steekvlam. Gebruik bij langzame garing op een lage temperatuur altijd een plate setter. Met de Pizza Stone maak je van je kamado een hoogwaardige steenoven.

Verwijder regelmatig met een poker de as onderin de kamado. Wil je dat de kamado echt op z’n mooist blijft? Dek hem dan toe met een regenhoes.