Monolith Kamado Barbecue

Monolith is een zeer kwalitatief en duurzaam Duits ontworpen kamado barbecue merk. Het is een echt A-merk onder de kamado barbecues. Dit komt onder andere door het zeer goed ontwikkeld keramiek van de kamado. Het wordt geproduceerd in het land van de keramiek, China, onder strenge kwaliteitseisen. Het keramiek is duurzaam doordat het levenslang meegaat. Het kan tegen alle weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. De kamado heeft een temperatuur bereik van 70 tot 400 graden Celcius.

Verder zijn alle metalen onderdelen in de kamado van roestvrijstaal en is er extra aandacht besteed aan de afdichting van de kamado. Het unieke afdichtsysteem bestaat uit staal en fiberglas. Het zorgt voor de beste kwaliteit gerechten en voor het langer gebruik van houtskool. Duurzaam en handig is waar Monolith voor gaat en in slaagt.

De Solo varianten van Monolith kunnen worden ingebouwd in een van onze eigen op maat gemaakte kamado buitenkeukens.

Vanwege de samenwerking van Forest Outdoor met verschillende  outdoor en buitenkeuken merken zijn wij dealer van de Monolith kamado’s.

Filter

Toont alle 4 resultaten

Hoe zit dat nou met het Smart Grid System?

Bij de Classic en LeChef modellen van Monolith wordt er standaard het smart grid systeem bij geleverd. Net als een Fire Box, een kolenmand en een roosterheffer.

Het Smart Grid Systeem bestaat uit een aantal onderdelen en de kamado bestaat uit een heel aantal lagen. Helemaal onderin de kamado zit de Fire Box. Daarin zit de kolenmand waar de kolen in komen. Het is zo gemaakt dat de temperatuur constant blijft en de kamado niet beschadigd, dus zit daar nog een extra laag tussen. Daarboven zit het metalen frame van de smart grid systeem. Daar onderin het metalen frame zitten de deflector stenen, dit zodat de hitte van de kolen niet direct bij de gerechten komen. Deze deflector stenen zijn optioneel, je kunt ze er namelijk ook uitlaten. Als je dat doet ben je dus direct aan het grillen. Daar boven zitten de vetopvang bakken, zodat de kamado van binnen schoner blijft en dit is beter voor de kamado. Hier boven zit een ring die stevigheid biedt aan het smart grid systeem en nodig is voor een aantal accessoires. Dan boven de ring en de vetopvang bakken komt de eerste grill rooster waar gerechten op klaargemaakt kunnen worden. In dit plaatje is daarboven op ook nog een pizzasteen gelegd, maar dit is een keuze en die wordt er niet standaard bij geleverd. Verder zit ook aan de ring bevestigd 2 handvaten die boven het systeem uitsteken zodat je gemakkelijk heel het smart grid systeem uit de kamado zou kunnen halen.