Monolith Kamado Barbecue

Monolith is een zeer kwalitatief en duurzaam ontworpen kamado barbecue merk van Duitse afkomst. Het is een echt A-merk onder de kamado barbecues. Dit komt onder andere door het zeer hoogwaardige keramiek van de kamado, geproduceerd in China, onder strenge kwaliteitseisen. Het keramiek is duurzaam en gaat levenslang mee. Het kan tegen alle weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. De kamado heeft een temperatuur bereik van 70 tot 400 graden Celcius. Lees meer

Filter

Toont alle 4 resultaten

Hoe werkt het Monolith Smart Grid System?

Bij de Classic en LeChef modellen van Monolith wordt standaard het Monolith Smart Grid System geleverd. Net als een Fire Box, een kolenmand en een roosterheffer.

Het Monolith Smart Grid System bestaat uit een aantal onderdelen, de kamado bestaat uit een aantal lagen. Helemaal onderin de kamado de Fire Box, daarin zit de kolenmand. Het is zo gemaakt dat de temperatuur constant blijft en de kamado niet beschadigd. Daarboven zit het metalen frame van het Monolith Smart Grid System. Onderin het metalen frame zitten de deflector stenen, zodat de hitte van de kolen niet direct bij de gerechten komt. De deflector stenen zijn optioneel en kunnen eventueel verwijderd worden, voor direct grillen. Daar boven bevinden zich de vetopvang bakken, zodat de kamado van binnen schoner blijft. Hier boven zit een ring die stevigheid biedt aan het Monolith Smart Grid System en nodig is voor een aantal accessoires.

Alle metalen onderdelen in de kamado zijn gemaakt van roestvrijstaal en daarnaast is er extra aandacht besteed aan de afdichting van de kamado. Het unieke afdichtsysteem bestaat uit staal en fiberglas. Het zorgt voor de beste kwaliteit gerechten en voor langer gebruik van het houtskool. Duurzaam en handig is waar Monolith voor gaat en in slaagt.

Monolith kamado buitenkeuken

De solo varianten van Monolith kunnen worden ingebouwd in een van de op maat gemaakte kamado buitenkeukens.