Wat is een keramische Kamado BBQ?

Kamado’s zoals The Bastard zijn de hippe keramische BBQ’s die tegenwoordig enorm aan populariteit hebben gewonnen. De (meestal) eivormige, keramische barbecues zijn afkomstig uit Japan, waar ze al ruim 3000 jaar gebruikt worden voor allerlei bereidingen. De naam kamado betekent dan ook letterlijk ‘fornuis’.

De kamado is populair vanwege zijn veelzijdigheid. De kamado BBQ is dankzij de keramische behuizing een ster in het vasthouden van hitte. Bovendien is een kamado barbecue volledig afsluitbaar, waardoor de hitte binnen het keramiek behouden blijft. Daardoor kun je je vlees een éxtra lekkere barbecuesmaak meegeven, langzaam laten garen en zo het meest malse stukje vlees bereiden. Omdat de hitte perfect te reguleren is in een keramische kamado barbecue kun je veel meer dan alleen grillen.

Bereidingswijzes keramische kamado BBQ

Zo’n massieve barbecue van keramiek kan dus extra goed hitte reguleren én vasthouden. Daardoor zijn er met een kamado meer bereidingswijzen mogelijk dan met een reguliere grill. Zo kun je met een kamado bijvoorbeeld:

  • Slow cooken: pulled pork wordt steeds vaker héél langzaam gegaard op een kamado;
  • Roken: met rookmot of schaafsel kun je vis- én vleessoorten heerlijk gaar roken;
  • Grillen: van groentes tot vlees en vis;
  • Bakken en braden: de kamado is als oven te gebruiken voor bijvoorbeeld pizza’s en allerlei ovengerechten;
  • Stomen: omdat de kamado goed afsluitbaar is én je geen direct vuur hoeft te gebruiken, kun je je etenswaren ook gaarstomen.

The Bastard: dé Nederlandse kamado BBQ

The Bastard is hét Nederlandse antwoord op de populaire keramische kamado barbecues. The Bastard staat garant voor topkwaliteit, wat je bijvoorbeeld ook terugziet in de garantie van maar liefst 20 jaar. Het gaat om Dutch design van hoogwaardig cordieriet keramiek, waardoor je met The Bastard een hoogwaardige, stoere en robuuste kamado bbq in huis haalt.

Kies je kamado

The Bastard is in verschillende uitvoeringen beschikbaar, waardoor er altijd wel een type tussen zit dat past bij jouw barbecuebehoeftes. Schuif je aan tafel met kleinere gezelschappen, dan kan The Bastard Small bijvoorbeeld al voldoen met een doorsnede van 32cm (met een 26cm grillrooster). Ga je vooral grotere groepen uitnodigen om te genieten van een barbecue, dan is The Bastard Large met een doorsnede van 53 cm (en een 47cm grillrooster) een betere keuze. Wil je advies over de ideale kamado BBQ? We denken graag met je mee!

Alle uitvoeringen van The Bastard komen met onder andere een thermometer en een cordieriet keramische vuurkorf. Iedere kamado van The Bastard is bovendien geschikt voor inbouw in je tuintafel, waardoor je gewoon aan tafel kunt blijven zitten tijdens het barbecueën.

Kamado BBQ inbouwen

Forest Outdoor is dé specialist in het inbouwen van barbecues in een buitentafel. Daarmee wordt buiten barbecueën écht een gezellige belevenis. Je blijft gewoon met familie of vrienden aan tafel zitten en geniet van lekker eten. Maatwerk is voor ons het toverwoord; we maken op jouw verzoek jouw tafel van betonterrazzogranietsteigerhout of eikenhout. De match met The Bastard is vanzelfsprekend, want ook Forest Outdoor heeft topkwaliteit bieden hoog in het vaandel staan. Dat zie je terug in onze hoogwaardige buitentafels en BBQ-tafels. Bekijk alle informatie en opties voor onze tuintafels op onze categoriepagina.

Alternatieve barbecues

Ben je op zoek naar een ander topmerk om in je tuintafel te laten inbouwen? Of denk je meer aan een complete buitenkeuken? Naast The Bastard bouwt Forest Outdoor ook de volgende barbecues en buitenkeukens in je buitentafel:

  • Luxe keramische barbecues van Grill Guru
  • Inbouwaccessoires van oneQ, van barbecues met grillplaten tot wijnkoelers
  • Gaspitten van Pitt Cooking, voor een hoogwaardige buitenkeuken
  • Robuuste buitenkeukens van Boretti

Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van het inbouwen van een barbecue. Meer weten? Neem dan contact met ons op!