Monolith LeChef PRO Solo

2.649,00

De Monolith LeChef Pro Solo barbecue is het zwaargewicht onder de Monolith kamado’s. Het is het grootste en veelzijdigste model. Met een diameter van 52 cm is de Monolith LeChef geschikt voor een barbecue met wel 10 personen, of geschikt om grote stukken of grote hoeveelheden vlees te bereiden met ruimte voor bijgerechten. Het keramiek is van geweldige kwaliteit en blijft levenslang in goede staat. Verder bevat de Monolith LeChef ook nog handige extra accessoires standaard bij aankoop.

De Monolith is beschikbaar in de zwarte en rode kleur en is geschikt om in een buitenkeuken ingebouwd te worden. Lees daarover hieronder verder.

Levertijd: Direct leverbaar (3 tot 7 werkdagen)

  • De BBQ specialist van Nederland en België
  • Gratis verzending
  • Na levering betalen
  • Persoonlijke service via telefoon of e-mail
Artikelnummer: N/B Categorie: Merk:
 

Beschrijving

Monolith Pro Serie 2.0:

De Monolith LeChef PRO Solo is onderdeel van de Monolith PRO Serie 2.0. Met deze nieuwe serie zijn ze een nieuw barbecue tijdperk ingegaan. De focus met innovatie en ontwikkeling van de modellen liggen op duurzaamheid en handigheid. Zo probeert Monolith wat handige extra’s te geven aan haar modellen. Bijvoorbeeld de unieke chip-feeder-system. Dit houdt in dat aan de voorkant van de Monolith er een klepje zit waar houtsnippers of rookpellets op de gloeiende houtskool geplaatst kan worden. Dit geeft de gerechten een nog betere smaak en daarvoor hoeft de deksel niet geopend te worden.

Het keramiek is robuust en rustiek en is hitte- en weersbestendig. Een Monolith heb je voor het leven, het product blijft heel lang in goede staat. Wat ook een innovatie is op het gebied van duurzaamheid is dat door de nu extreem goede afdichting van het keramiek het houtskool in heel korte tijd dooft, na het sluiten van de ventilatie. Hierdoor kan het houtskool de volgende keer ook weer gebruikt worden. De unieke afdichting systeem is van staal en fiberglas. Het houtskool is door de goede afdichting ook heel snel op goede temperatuur en voorkomt het temperatuurschommelingen. Zo kan een Monolith tussen de 70 en 400 graden stoken en houdt het heel goed de warmte vast. Een Monolith heeft weinig zuurstof nodig en door de weinig toelaat van buitenlucht worden de gerechten heel mals. Verder kan een Monolith heel goed tegen temperaturen van buiten, ook tegen temperaturen onder het vriespunt. Duurzaam mag je de Monolith dus wel noemen.

Monolith LeChef PRO Solo:

De Monolith LeChef PRO Solo is dus een kamado van geweldige kwaliteit materialen. Bij deze prijs worden veel handige tools erbij geleverd. De Monolith wordt namelijk geleverd inclusief de PRO-Serie SMART GRID Rooster systeem. Dit is een multi level cooking system, dus meerdere lagen roosters geleverd met 2 halve RVS roosters en 2 halve indirect-stenen, waar dus indirect mee gegrilld kan worden. Verder bevat het nog 2 handvaten, een ring en een houder van het systeem. De vuurschaal van de kamado is 5 delig, dus met 5 delen één geheel gebouwd. Dit verkleind de kans op breuken. Ook bevat het systeem nog 2 geïntegreerde RVS lekbakken. Hierdoor wordt het onderhoud heel eenvoudig.

Er is meer aan het eenvoudig onderhoud gedacht. De Monolith LeChef Pro wordt namelijk ook nog geleverd inclusief een RVS kolenmand met een scheidingsrooster en een as trechter met een schep. Verder kan het vuur ook al veel helpen bij het onderhoud. Laat de Monolith na gebruik nog even lekker branden, dan kan het vuur al een hele hoop schoonmaken. De temperatuur is makkelijk te controleren met de geïntegreerde thermometer. Op het deksel van de Monolith zit verder ook nog de margrietschijf, deze is van gietijzer en zorgt voor een schoorsteenwerking in de kamado. De kamado barbecue wordt ook geleverd inclusief een rooster lifter, zodat je het rooster gemakkelijk uit de kamado kan tillen. Ongeveer in het midden van de kamado zit het chip-feeder-system klepje voor de rookhout toevoer. Met deze kamado barbecue kun je met de juiste accessoires grillen, bakken, smoren, pizza of brood bakken, roken en slow cooken.

De Solo editie bevat 3 keramische voetjes, maar de Monolith LeChef PRO is er ook nog in de Complete versie, met onderstel en houten zijplankjes. De Monolith LeChef Pro Solo is zeer geschikt voor in één van onze eigen op maat gemaakte kamado buitenkeukens.

Over de Monolith LeChef Pro Solo:

  • Diameter grilloppervlak: 52 cm.
  • Tot wel 10 personen geschikt.
  • Gewicht: 140 kg.
  • Brandstoftype: Houtskolen
  • Afmetingen: 85 cm (h),72 cm (b) en 80cm (diep, incl. handvat en scharnier).

Extra informatie

Merk

Monolith