Monolith Classic Pro Complete

1.849,00

De Monolith Classic Pro Complete is een geweldige en duurzame kamado barbecue. Het is geschikt voor in iedere buitenplaats en het voldoet aan alle eisen om geweldige barbecues te houden met familie en vrienden. Het is gemaakt van de beste en meest duurzame materialen. Zo gaat het keramiek dan ook levenslang mee en zijn alle metalen producten binnen de kamado van roestvrijstaal. Verder is de kamado ontwikkeld en geïnnoveerd met het doel op verduurzaming en het makkelijker maken voor de barbecue genieters.  De Monolith wordt geleverd met veel handige accessoirres waardoor je direct aan de gang kan met heerlijke gerechten bereiden.

De Monolith is beschikbaar in de zwarte en rode kleur. Voor extra gedetailleerde informatie, lees hieronder verder.

Levertijd: Direct leverbaar (3 tot 7 werkdagen)

  • De BBQ specialist van Nederland en België
  • Gratis verzending
  • Na levering betalen
  • Persoonlijke service via telefoon of e-mail
Artikelnummer: N/B Categorie: Merk:
 

Beschrijving

Monolith Pro Serie 2.0:

De Monolith Classic PRO Complete is onderdeel van de Monolith PRO Serie 2.0. Met deze nieuwe serie zijn ze een nieuw barbecue tijdperk ingegaan. De focus met innovatie en ontwikkeling van de modellen liggen op duurzaamheid en handigheid. Zo probeert Monolith wat handige extra’s te geven aan haar modellen. Bijvoorbeeld de unieke chip-feeder-system. Dit houdt in dat aan de voorkant van de Monolith er een klepje zit waar houtsnippers of rookpellets op de gloeiende houtskool geplaatst kan worden. Dit geeft de gerechten een nog betere smaak en daarvoor hoeft de deksel niet geopend te worden.

Het keramiek is robuust en rustiek en is hitte- en weersbestendig. Een Monolith heb je voor het leven, het product blijft heel lang in goede staat. Wat ook een innovatie is op het gebied van duurzaamheid is dat door de nu extreem goede afdichting van het keramiek het houtskool in heel korte tijd dooft, na het sluiten van de ventilatie. Hierdoor kan het houtskool de volgende keer ook weer gebruikt worden. De unieke afdichting systeem is van staal en fiberglas. Het houtskool is door de goede afdichting ook heel snel op goede temperatuur en voorkomt het temperatuurschommelingen. Zo kan een Monolith tussen de 70 en 400 graden stoken en houdt het heel goed de warmte vast. Een Monolith heeft weinig zuurstof nodig en door de weinig toelaat van buitenlucht worden de gerechten heel mals. Verder kan een Monolith heel goed tegen temperaturen van buiten, ook tegen temperaturen onder het vriespunt. Duurzaam mag je de Monolith dus wel noemen.

Monolith Classic PRO Complete:

De Monolith Classic PRO Complete bevat een zwart gepoedercoat onderstel die verrijdbaar is. Zo kan de kamado gemakkelijk in uw tuin verplaatst worden naar een plek dat aan alle wensen voldoet. Het onderstel bevat twee vergrendelbare zwenkwielen, waardoor het altijd stevig op de grond staat en op dezelfde plek blijft. Verder bevat de Complete versie nog zijplankjes. Deze zijn gemaakt van goede kwaliteit bamboe. Verder zijn ze inklapbaar en bevatten ze haken, waar accessoires aan gehangen kunnen worden.

De Monolith Classic PRO Complete is dus een kamado van geweldige kwaliteit materialen. Bij deze prijs worden veel handige tools erbij geleverd. De Monolith wordt namelijk geleverd inclusief de PRO-Serie SMART GRID Rooster systeem. Dit is een multi level cooking system, dus meerdere lagen roosters geleverd met 2 halve RVS roosters en 2 halve indirect-stenen, waar dus indirect mee gegrilld kan worden. Verder bevat het nog 2 handvaten, een ring en een houder van het systeem. De vuurschaal van de kamado is 5 delig, dus met 5 delen één geheel gebouwd. Dit verkleind de kans op breuken. Ook bevat het systeem nog 2 geïntegreerde RVS lekbakken. Hierdoor wordt het onderhoud heel eenvoudig.

Er is meer aan het eenvoudig onderhoud gedacht. De Monolith Classic Pro wordt namelijk ook nog geleverd inclusief een RVS kolenmand met een scheidingsrooster en een as trechter met een schep. Verder kan het vuur ook al veel helpen bij het onderhoud. Laat de Monolith na gebruik nog even lekker branden, dan kan het vuur al een hele hoop schoonmaken. De temperatuur is makkelijk te controleren met de geïntegreerde thermometer. Op het deksel van de Monolith zit verder ook nog de margrietschijf, deze is van gietijzer en zorgt voor een schoorsteenwerking in de kamado. De kamado barbecue wordt ook geleverd inclusief een rooster lifter, zodat je het rooster gemakkelijk uit de kamado kan tillen. Ongeveer in het midden van de kamado zit het chip-feeder-system klepje voor de rookhout toevoer. Met deze kamado barbecue kun je met de juiste accessoires grillen, bakken, smoren, pizza of brood bakken, roken en slow cooken.

De Monolith Classic PRO is er ook nog in een Solo vorm, zonder onderstel en zijplankjes. De Solo variant kan worden ingebouwd in een buitenkeuken. Zoals één van onze eigen op maat gemaakte kamado buitenkeukens of in de Duitse Belmento buitenkeuken.

Over de Monolith Classic Pro Complete:

  • Diameter grilloppervlak: 44 cm.
  • Voor 6 tot 8 personen geschikt.
  • Gewicht: 115 kg.
  • Brandstoftype: Houtskolen
  • Afmetingen: 120 cm (h), 120 cm (b) en 71 cm (diep, incl. handvat en scharnier).

Extra informatie

Merk

Monolith